Faceți căutări pe acest blog

duminică, 29 aprilie 2012

Cremes





Acesta este o varianta mai rapida a prajiturii avand in vedere ca foile sunt cumparate, dar este destul de bun  si asa. Daca le vreti proaspete va puteti cumpara aluat de foietaj si sa il coaceti, am incercat si sa il fac eu dar dureaza mult prea mult si eu la capitolul rabdare nu stau prea bine :))

Ingrediente
2 foi de cremes
1 litru de lapte
100 g amidon alimentar sau faina
250g zahar
6oua
esenta de vanilie
150 ml frisca lichida

Intr-un vas punem galbenusurile de ou, zaharul si amidonul, amestecam bine turnand treptat si laptele si esenta apoi le punem pe foc si le lasam sa dea in clocot pana se ingroasa ca si o budinca apoi o lasam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit incorporam frisca lichida cu mixerul si apoi cu o spatula adaugam la crema si albusurile batute spuma. Asezam o foaie de cremes intr-o tava ( de obicei o folosesc pe cea in care am cumparat foile) turnam crema apoi cealalta foaie o zdrobim si o presaram deasupra, dam prajitura la frigider pentru 2-3 ore si inainte de servire presaram zahar pudra.


duminică, 1 aprilie 2012

Pasca

Ingrediente pt. aluat:
1 plic si 1/2 de drojdie uscata
100 g zahar pudra
250 ml lapte
500 g faina
3 galbenusuri
2 plicuri de zahar vanilat
1 praf de sare
100 g unt
coaja de la o portocala

Ingrediente pt. umplutura:
300g branza de vaci
1/2 pahar de zahar
1 lingura de faina
1 praf de sare
1 lingura mare cu stafide
3 oua
1 lingura de unt
1/2 pahar de smantana
esenta de vanilie, coaja de portocala, 100 ml rom (o esenta de rom amestecata cu 100 ml apa)

Cernem faina, adaugam drojdia si o amestecam.In laptele fierbinte adaugam galbenusurile de ou, zaharul, coaja de portocala. Amestecam bine si turnam din amestec peste faina si framantam, pe urma adaugam untul si framantam in continuare pana cand aluatul se desprinde de pe maini, apoi il punem intr-un loc caldut ferit de curent si acoperim vasul si lasam sa creasca pana cand i se dubleaza volumul. Intre timp preparam umplutura, mixam intr-un vas branza de vaci cu zaharul, un praf de sare, faina, 2 oua, o lingura de unt, smantana si mirodeniile, dupa gust. La sfarsit adaugam stafidele si amestecam bine. Tapetam o forma rotunda cu hartie de copt, intindem jumatate din aluat intr-o foaie si o asezam in tava. Punem umplutura. Din restul de aluat facem fasii pe care le impletim si le punem deasupra. Ungem cu ou deasupra si coacem la foc mediu timp de 45-50 de minute. De abia dupa ce s-a racit bine o scoatem din tava si o taiem.









Tiramisu


Aceasta e prajitura mea preferata...as manca la nesfarsit.

Ingrediente
500 g mascarpone
4 oua
80g zahar
300g piscoturi
250 ml cafea
1 esenta de rom ( 100 ml rom)
1 lingura de cacao

Galbenusurile se freaca cu zahar.
Se adauga mascarpone.
Albusurile se bat spuma cu un pic de sare si se pun in crema.
Amestecam cafeaua cu romul si cu 100 ml apa.


 Trecem piscoturile prin sirop le asezam pe intr-o tava intr-un strat, punem 3 sfert din crema, inca un strat din piscoturile inmuiate si restul din crema deasupra. Putem pune un strat de piscoturi inmuiate
 crema si pe urma inca un strat de piscoturi, eu asa am facut.




 Eu am folososit 2 vase de yena pentru ca nu am gasit  nici o alta tava potrivita ( ar trebui cam 20/30 si cu peretii destul de inalti). Dam tiramisu la frigider pentru cel putin o ora inainte de servire presaram deasupra cacaua.