Faceți căutări pe acest blog

marți, 15 mai 2012

Mancarica de dovlecel


Ingrediente
1 dovlecel, al meu a avut cam 300g
1 ceapa
1 morcov
cateva frunzulite de marar
1 lingura de unt
150 g smantana
1 lingura de faina
sare, piper

Intr-o cratita punem untul la topit ( punem si un strop de ulei sa nu ardem untul), punem ceapa tocata marunt si morcovul dat pe razatoarea mare. Dupa ce morcovul s-a inmuiat punem si dovlecelul dat pe razatoarea mare ( nu trebuie curatat), si lasam pe foc aprox. 15 minute. Intr-un bol amestecam smantana cu faina si un pic de apa, apoi turnam peste dovlecel si amestecam bine. Mai lasam 2 minute pe foc adaugam mararul tocat, sare si piper si e gata de servit! Sa aveti pofta!









vineri, 4 mai 2012

Dovlecel pane


La mine in gradina de abia au rasarit noroc cu altii mai harnici care au iesit cu ei la piata  ca altfel duceam dorul la dovlecel inca vreo luna :).

Ingrediente
1 dovlecel
3 oua
1 ceasca de faina si una de pesmet
sare, piper
ulei pt prajit

Curatam dovlecelul si il taiem rondele subtiri, punem sare si piper si il lasam cateva minute ca sa il patrunda condimentele. Incingem uleiul si luam fiecare bucatica si o dam prin faina amestecata cu pesmet si prin oul batut si punem la prajit cateva minute pe fiecare parte. Este foarte bun, Iulia s-a saturat inainte sa termin de prajit. Sa aveti pofta!






Varza calita cu carnat


Ingrediente
1 varza
1 ceapa
marar verde
1 rosie coapta
carnat ( eu am avut cam 200g)
sare, piper, 1 lingurita de boia

Se toaca ceapa marunt si se pune la calit intr-o lingura de ulei, cand devine sticloasa adugam varza tocata, mararul ( cateva frunzulite) tocat si boiaua. Amestecam bine apoi adaugam si carnatul taiat rondele, rosia decojita si tocata, condimentam cu sare si piper si lasam pe foc pana scade toata apa ce a lasat-o varza. Eu nu mai puteam de pofta dinainte sa fie gata, asa ca sa fiti siguri ca a iesit o bunatate de mancare.




Placinta cu branza


Pentru ca dureaza mai mult timp sa coc pupuri am zis de ce sa nu fac unul singur dar mare :))!

Ingrediente pt aluat:
500g faina
25g drojdie
3 oua
1 vf de cutit de sare
250 ml lapte

Ingrediente pt umplutura: 1 kg de branza telemea, 3 oua

Din ingredientele de mai sus se framanta un aluat, pastram un ou pt uns deasupra,( eram pe fuga toate le-am pus intr-un vas si m-am apucat de framantat dar a iesit un aluat super chiar daca nu am urmat toti pasii) pe care il lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.
Branza o dam pe razatoare si o amestecam cu 2 oua.
Dupa ce aluatul a dospit intindem o foaie ( eu am facut in tava mare de la cuptor) o asezam in tava tapetata cu hartie de copt, punem umplutura si apoi venim cu jumatate din foaie peste si acoperim bine totul. O ungem cu ou deasupra si o bagam la cuptorul incins la 180 de grade pt aproximativ o ora. A fost extraordinara...nici mie nu mi-a venit sa cred avand in  vedere ca a fost facuta pe fuga.