Faceți căutări pe acest blog

duminică, 1 aprilie 2012

Pasca

Ingrediente pt. aluat:
1 plic si 1/2 de drojdie uscata
100 g zahar pudra
250 ml lapte
500 g faina
3 galbenusuri
2 plicuri de zahar vanilat
1 praf de sare
100 g unt
coaja de la o portocala

Ingrediente pt. umplutura:
300g branza de vaci
1/2 pahar de zahar
1 lingura de faina
1 praf de sare
1 lingura mare cu stafide
3 oua
1 lingura de unt
1/2 pahar de smantana
esenta de vanilie, coaja de portocala, 100 ml rom (o esenta de rom amestecata cu 100 ml apa)

Cernem faina, adaugam drojdia si o amestecam.In laptele fierbinte adaugam galbenusurile de ou, zaharul, coaja de portocala. Amestecam bine si turnam din amestec peste faina si framantam, pe urma adaugam untul si framantam in continuare pana cand aluatul se desprinde de pe maini, apoi il punem intr-un loc caldut ferit de curent si acoperim vasul si lasam sa creasca pana cand i se dubleaza volumul. Intre timp preparam umplutura, mixam intr-un vas branza de vaci cu zaharul, un praf de sare, faina, 2 oua, o lingura de unt, smantana si mirodeniile, dupa gust. La sfarsit adaugam stafidele si amestecam bine. Tapetam o forma rotunda cu hartie de copt, intindem jumatate din aluat intr-o foaie si o asezam in tava. Punem umplutura. Din restul de aluat facem fasii pe care le impletim si le punem deasupra. Ungem cu ou deasupra si coacem la foc mediu timp de 45-50 de minute. De abia dupa ce s-a racit bine o scoatem din tava si o taiem.









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu