Faceți căutări pe acest blog

joi, 29 decembrie 2011

Ciorba pe spinare de porc afumata


N-am ce face, asta-i sezonul! Asa ca o bucata de vreme o sa trebuiasca sa ma indurati cu feluri de genul, pentru aceasta ciorba avem nevoie de:
 1 bucata de spinare, a mea a avut cam 400 de grame
 200 ml bulion
 1 morcov
 1 ceapa
 1/2 ardei
 1 bucata de telina
sare, piper, 1 frunza de dafin
De obicei fac la ea galusti de gris ca si la supa de gaina doar ca mai mici (vezi reteta) asa ca mai avem nevoie de: 1 ou si 3-4 linguri de gris.
Punem bucata de spinare la fiert ( sotul meu tine destul de mult carnea la sare inainte sa o afume asa ca eu am lasat spinarea si la desarat), cand da in clocot schimbam apa si o punem din nou pe foc, de aceasta data impreuna cu legumele tocate marunt.







Cand carnea se depsrinde de pe os o scoatem din oala si o lasam sa se raceasca, ciorba nu o luam de pe foc ci adaugam in ea bulionul si cand incepe sa fiarba putem baga si galustile si frunza de dafin, lasam sa fiarba aprox. 5 minute apoi luam  oala de pe foc.



 Adaugam si carnea de pe spinare pe care am maruntit-o putin, condimentam cu sare si piper si e gata de servit...asta ar fi o varianta, pentru ca sotul meu prefera mai mult ciorbele cu smantana eu o dreg un pic cu o lingura de smantana si 2 galbenuse de ou, trebuie sa recunosc e mai delicioasa asa!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu