Faceți căutări pe acest blog
duminică, 11 decembrie 2011
Pogacele cu jumari
Ingrediente
500g faina
1 plic drojdie uscata
100g untura ( in reteta scria osanza doar ca nu avut asa ca am pus unsoare)
250 ml lapte caldut
2 oua
250g jumari macinate ( am avut pasta de jumari facuta asa ca am folosit din ea)
sare si piper
un ou si chimen pentru pus deasupra
Se cerne faina intr-un vas incapator, se amesteca bine drojdia cu faina, se pun ouale, untura, un praf de sare si incepem sa framantam adaugand incet laptele cald. Framantam pana cand aluatul se desprinde de pe maini si apoi il lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.
Pe urma punem aluatul pe masa il intindem cu sucitorul, il ungem cu jumarile tocate ( punem in pasta sare si piper) il pliem si taiem cu o forma micuta aluatul ( eu am folosit un pahar pt palinca) . Punem pogacelele intr-o tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu oul batut si presaram seminte de chimen. Coacem la cuptorul incalzit la 170 de grade pt 30 de minute.
Eu am modificat un pic reteta deoarece eram in criza de timp dar au iesit ff bune si asa. Aluatul trebuia intins, uns cu jumari si pliat in 3 dat la figider pt. 15 minute, aceste procedeu trebuia repetat de 3 ori.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
yummy ce bine arata... cred k sunt delicioase...
RăspundețiȘtergereSunt foarte bune...adica au fost foarte bune :))
RăspundețiȘtergere