Faceți căutări pe acest blog
miercuri, 25 ianuarie 2012
Placinta taraneasca
Ingrediente
300 g faina
200-250 ml apa calduta
1 lingurita de otet
1 lingurita rasa de sare
aprox 80 g untura de porc
1 ou pt uns
Se amesteca faina cu apa,sarea si otetul si framantam pana devine un aluat elastic ce se desprinde de pe vas si de pe maini. Il lasam sa se odihneasca 20 de minute. Luam aluatul si il impartim in 10 bile egale ( la mine sunt mai multe pt ca am facut 2 placinte).
Luam cate o bila si o intinde cu sucitorul apoi o ungem cu untura, desupra intindem alta bila si o ungem si la fel procedam si cu celelalte.
Apoi impachetam aluatul il acoperim cu o folie si il lasam deoparte pana pregatim umplutura.
Ingrediente pt umplutura cu varza
1 varza ( 1.5-2 kg)
1 ceapa
1 ou
1 lingura pesmet
sare, piper
Calim varza alaturi de ceapa tocata, la urma adaugam sare, piper si mararul tocat ( eu nu am pus marar). Dupa ce s-a racit varza adaugam pesmetul si un ou si amestecam.
Ingrediente pt umplutura cu branza
400 g telemea
gris cu lapte neindulcit ( din 250 ml lapte si aprox 2 linguri de gris)
2 oua si marar daca preferati
Amestecam grisul racit cu telemeaua rasa si ouale si e gata umplutura :).
Este momentul sa pornim cuptorul si il setam pe 190 de grade.
Revenim la aluat pe care il intindem cu sucitorul intr-o foaie cu diametrul de aprox 50 cm. Se pune umplutura in mijloc, se aplatizeaza si i se da o forma rotunda.
Apoi se trag marginile aluatului catre centru acoperind umplutura, avand grija totusi sa nu suprapunem foarte mult aluat.
Placinta se rastoarna pe tava tapetata cu hartie de copt, se unge cu oul batut. Se coace 30 de minute in cuptorul incins.
Nici nu stiu sa va spun care a fost mai buna, cea cu varza sau cea cu branza...va las sa le incercati si sa va lamuriti :).
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu