Faceți căutări pe acest blog

marți, 10 ianuarie 2012

Spaghetti alla carbonara


Ingredientele urmatoare sunt pentru 4 portii generoase:

400g paste
200 g sunca
1 ceapa mica
2 galbenusuri de ou
100g cascaval ras
100 g parmezan ras
sare, piper, 2 liguri de ulei de masline

Punem apa pt. paste la fiert impreuna cu un praf de sare ( pt. fiecare 100g paste se pune 1 l de apa), cand incepe sa fiarba se pune pastele si se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Intr-o tigaie se pune aprox. o lingura de ulei la incins, punem sunca taiata cubulete, cand este pe jumatate prajita adaugam si ceapa, sare si piper.



Cand ceapa devine sticloasa adaugam smantana amestecata cu galbenusurile de ou si lasam sa dea un clocot, apoi luam tigaia de pe foc.

 In ultimul minut de fierbere al pastelor adaugam in oala 2 linguri de ulei de masline apoi scurgem pastele, le adugam peste sosul fierbinte impreuna cu cascavalul ras.

Mai lasam aprox. un minut pe foc amestecand incontinuu pentru ca pastele sa fie acoperite de sosul acesta cremos. Se servesc calde cu parmezan ras deasupra, sa aveti pofta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu