Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 6 iunie 2012

Pui ca la mama acasa

Aceasta reteta mi-a fost povestita de mama mea, si am numit-o asa pt ca ea e in Spania si nu am avut ocazia sa gust preparatul facut de mana ei...dar mai este un pic si o sa vina si atunci o pun sa mi-l gatesca si promit sa pun poze. Deocamdata avem pozele mele de la un pranz de duminica in familie.


Ingrediente
carne de pui ( am folosit de la un pui tot inafara de cos si spate)
2 capatani de usturoi verde (sau 3-4 catei de usturoi uscat)
aprox 500 ml vin
sare, piper

Intr-o cratita punem 2-3 lg de ulei la incins si punem usturoiul, il lasam doar cat sa ii dea aroma uleiului, il scoatem si punem carnea de pui. Condimentam cu sare si piper si o lasam sa se rumeneasca apoi punem vinul si lasam pe foc pana cand lichidul a scazut si carnea este facuta. Cu un minut inainte sa luam de pe foc tocam usturoiul prajit si il punem in cratita. Mama face langa mamaliga si mujdei, noi am avut piure, de mujdei nu a mai fost timp asa ca am zdrobit doar cativa catei deasupra. A fost cel mai bun pui!














Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu