Ingrediente
1 kg de carne tocata
2 kg de cartofi
100 ml bulion
2 rosii
patrunjel verde
1 ceapa
1 ardei
4 oua
1 lg de smantana
sare, piper
50g unt
Punem cartofii la fiert in coaja si intre-timp ne ocupam de carne. Tocam ceapa si ardeiul si ii punem la calit intr-o lingura de ulei, adaugam carnea condimentam cu sare,piper si lasam pe foc pana cand scade zeama lasata. Dupa ce s-a racit adaugam 2 oua, bulionul si patrunjelul tocat si amestecam. Cartofii fierti ii curatam de coaja si ii taiem felii.
Ungem o tava cu ulei sau unt si asezam un strat de cartofi apoi carnea si iar un strat de cartofi, deasupra punem rondele de rosii si bucatele de unt, sare si piper. Dam tava la cuptor la foc mediu pentru 30 de minute, punem 2 oua batute cu smantana deasupra si mai dam 10 minute la cuptor.Dupa ce scoatem tava din cuptor o lasam cateva minute bune sa se odihneasca, apoi servim cu muraturi, smantana...ce preferam!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu