Faceți căutări pe acest blog
marți, 18 septembrie 2012
Tarta cu mere
De foarte mult timp imi era pofta de asa ceva si am zis sa imi incerc norocul sa vad daca imi iese.
Ingrediente
Pt. aluat: 350 g faina, 150 g zahar, 175 g unt, 1vf de cutit de sare, 2 oua.
Pt. umplutura: 1 kg de mere, 1 cana de zahar, 4 lg de amidon,1 lingurita de scortisoara.
Mai avem nevoie de 1 galbenus si zahar praf.
Amestecam faina cu zaharul si cu sarea, punem untul rece taiat cubulete si incepem sa framantam, apoi adaugam ouale. Framantam pana cand se aduna toate ingredientele intr-un aluat apoi il infoliem si il punem la rece pt. 30 de minute.
Intre timp pregatim umplutura, merele curatate de coaja si fara cotor le taiem cubulete, le amestecam cu zaharul,amidonul si scortisoara, punem cratita la fiert la foc mic. Amestecam incontinuu pana se ingroasa, apoi luam de pe foc si o lasam sa se raceasca.
Aluatul rece il impartim in doua. Ungem o forma rotunda cu unt, intindem o foaie, o rulam pe sucitor si o punem deasupra formei, o ajustam si punem umplutura inauntru, acoperim cu cea de-a doua foaie, presam marginile inauntru si o modelam cu degetele. Ungem tarta cu galbenus de ou si o coacem la 180 de grade 40- 50 minute. O scoatem din forma doar dupa ce s-a racit altfel riscam sa se rupa. Presaram zahar pudra desupra si servim. Sa aveti pofta!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu