Ingrediente
5 kg de gogosari
5 kg de conopida
1capatana de telina
pentru fiecare borcan 2-3 betisoare de hrean
mustar boabe, piper boabe
foi de dafin
1 litru de otet
3 l de apa
10 lg de zahar
2 lg de sare
salicilat
Gogosarii se curata, se spala si se taie in 4, conopida o spalam si o taiem buchetele. Punem la fiert apa, zaharul, sarea si otetul. Cand incepe sa fiarba punem gogosarii si conopida la oparit, in cate ture este nevoie si ii tinem aprox. 2 minute. Dupa ce s-au racorit umplem borcanele , in fundul lor punem 1 betisor de hrean si 1 de telina, punem gogosar si conopida apoi inca un betisor de telina si unul de hrean, 1 lingurita de boabe de mustar si una de piper, 1 frunza de dafin si un vf de cutit de salicilat. Apoi turnam apa calduta, prin presare usoara scoatem aerul, punem capacele.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu