Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 14 martie 2012

Prajitura cu mere 1

De acesta prajitura nu m-as putea satura niciodata, imi place extraordinar de mult, mai am inca 2 variante... aceasta e prima :)

 Ingrediente
450 g faina
250 g unt ( se poate si margarina sau 125g unt si 125g untura)
150 g zahra, de preferat pudra
3 oua
1 praf de copt
1 kg de mere
coaja de la o lamaie sau portocala, o esenta de vanilie
Punem intr-un vas faina, untul ( tinut la temperatura camerei), zaharul, ouale si praful de copt. Framantam din ele un aluat pe care il punem apoi la frigider invelit in folie, pt. 30 de minute. Intre timp ne apucam de curatat merele, le dam pe razatoare, si le scurgem bine de suc. Le condimentam cu vanilie si coaja de lamaie sau portocala (ce avem la indemana). Scoatem aluatul din frigider il impartim in 2 si intindem 2 foi. Ungem o tava cu ulei si presaram faina ( se poate si cu hartie de copt) punem o foaie si peste punem marul, apoi punem a doua foaie ( o intepam din loc in loc cu o furculita) si presam usor. O punem in cuptorul incins la 170 de grade timp de 40-50 de minute. O scoatem din cuptor si o lasam sa se racesca apoi presaram zahra pudra deasupra. Aroma data de lamie si vanilie e mai speciala imi place mai mult decat scortisoara...sa o incercati!










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu