Faceți căutări pe acest blog

duminică, 19 august 2012

Castraveti bulgaresti


Pot spune ca e reteta mea prefereta de castraveti murati, e si foarte simpla.
Ingredientele sunt pentru un borcan de 1500 g  umplut cu castraveciori, daca puneti in borcane de 800g injumatatiti cantitatile:
2 lg de sare pt muraturi
4 lg de zahar
10 lg otet
2 fir de marar
3 lg boabe de mustar
10 boabe piper
2 frunza de dafin
4 rondele de ceapa
2 catel de usturoi.

Spalam bine catravetii si ii asezam in borcane curate, punem in fiecare borcan toate ingredientele de mai sus in cantitatile indicate, umplem apoi borcanele cu apa. Punem capacele si le punem la bain-marie, le lasam 30 de minute de cand fierbe apa apoi luam de pe foc. Nu scoatem borcanele din cratita abia a doua zi si le punem la pastrare pentru iarna.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu