Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 19 septembrie 2012

Gogosari opariti pt. iarna



Ingrediente pt 1 kg de gogosari:
100 ml otet
300 ml apa
1 lingura de zahar
1 lingurita rasa de sare
Piper boabe, mustar boabe, telina sau frunze de telina, frunze de dafin si hrean ( cate 2-3 bete pt fiecare borcan)
1plic de salicilat
Spalam si curatam gogosarii,eu tai gogosarii in sferturi,sa nu fie nici o saminta pe ei.
Punem la fiert apa,otetul zaharul si sarea.Cand fierbe apa punem gogosari, cati ne incap in vas si ii lasam 2min apoi scoatem gogosarii cu o spumiera si dupa ce s-au racorit sa putem umbla cu mana ii asezam in borcane.Printre ei putem pune hrean taiat betisoare, piperul boabe si mustarul( cate o lingurita rasa) 1 frunza de dafin si 1 frunza de telina, apoi punem apa calduta si incercam sa scoatem toate bulele din borcan prin presare usoara.Punem salicilatul ( 1 vf de cutit la fiecare borcan de 800 g ) si punem capacele.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu