Faceți căutări pe acest blog

duminică, 29 aprilie 2012

Cremes





Acesta este o varianta mai rapida a prajiturii avand in vedere ca foile sunt cumparate, dar este destul de bun  si asa. Daca le vreti proaspete va puteti cumpara aluat de foietaj si sa il coaceti, am incercat si sa il fac eu dar dureaza mult prea mult si eu la capitolul rabdare nu stau prea bine :))

Ingrediente
2 foi de cremes
1 litru de lapte
100 g amidon alimentar sau faina
250g zahar
6oua
esenta de vanilie
150 ml frisca lichida

Intr-un vas punem galbenusurile de ou, zaharul si amidonul, amestecam bine turnand treptat si laptele si esenta apoi le punem pe foc si le lasam sa dea in clocot pana se ingroasa ca si o budinca apoi o lasam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit incorporam frisca lichida cu mixerul si apoi cu o spatula adaugam la crema si albusurile batute spuma. Asezam o foaie de cremes intr-o tava ( de obicei o folosesc pe cea in care am cumparat foile) turnam crema apoi cealalta foaie o zdrobim si o presaram deasupra, dam prajitura la frigider pentru 2-3 ore si inainte de servire presaram zahar pudra.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu