1 conopida
1 morcov
2 ardei (eu am pus unul rosu si unul galben)
2 cepe
2 rosii maricele
1 varza mica
2 cartofi
pesmet, faina
sare, piper, foi de dafin, boia
Taiem toate legumele cubulete mici inafara de ceapa pe care o taiem solzisori si varza pe care o tocam marunt. Ceapa o punem la calit in putin ulei, cand a devenit sticloasa adaugam restul legumelor inafara de cartofi. Cand legumele sunt pe jumatate facute adaugam si cartofii care au fost taiati cubulete.
Cand cartofii pot fi zdobiti cu usurinta inseamna ca ghiveciul nostru este gata, asezonam cu sare , piper, punem o foaie de dafin ( eu pun dafinul doar cu cateva minute inainte de a lua mancarea de foc pt ca astfel nu i se iroseste aroma) si putem lua cratita de pe foc.
Conopida o rupem buchetele si punem la fiert cu un pic de sare si piper. O lasam sa fiarba indeajuns de mult sa o putem intepa cu furculita usor ( daca sta mai mult la fiert o sa fie mai greu la parjit). Intr-un bol punem faina si pesmet, le condimentam cu sare, piper si un pic de boia. Scoatem buchetelele de conopida si le lasm sa se racesca un pic, apoi le dam pe rand prin amestecul de faina si pesmet si le prajim pana devin aurii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu