Ingrediente
1 kg de pulpa de porc
1 ceapa
1 capatana de usturoi
150 ml ulei
1 ceasca cu apa
1 ceasca de vin
sare, piper, boia
Se taie carnea ( eu am ales o bucata de pulpa pe care o pot taia felii mai groasa), se pune intr-un bol, se pun condimentele si uleiul si acum cu indrazneala incepeti sa framantati carnea cu MANA ( daca procedati asa va asigur ca o sa faceti cea mai buna friptura) astfel carnea o sa fie foarte bine patrunsa de condimente. Asezati carnea intr-o tava si turnati peste sosul ramas in bol, spalati ceapa si capatana de usturoi dar nu le curatati, le puneti pe un dog si le bateti un pic cu ciocanul pentru snitele, cat sa se desfaca putin, luati bucatile cu tot cu coja si le asejati pe langa carne, turnati ceasca cu apa, acoperiti tava cu o folie si bagati la cuptorul deja incins la 180 de grade pentru o ora. Dupa ce s-a scurs timpul scoateti tava luati folia jos si turnati vinul, bagati inapoi la cuptor pentru aproximativ 15 minute ( in acest timp alcoolul s-a evaporat si carnea s-a rumenit.
Eu am servit alaturi de piure ardei copt...sa aveti pofta!
ce buna,imi lasa gura apa
RăspundețiȘtergere