Ingrediente
6 rosii mari
10 gogosari rosii
12 cepe medii
6 morcovi
4 catei mari de usturoi
4 radacini patrunjel cu tot cu frunze
3 radacini telina (mici) cu tot cu frunze
2-4 ardei iuti (dupa cum vreti sa iasa de picanta)
100 ml otet
3 linguri sare
4 linguri zahar
5-6 foi de dafin
3 cotoare marar uscat
2 fire cimbru uscat
1/2 lingurita ienibahar macinat
1/4 lingurita cuisoare macinate
1/2 l bulion
Legumele se curata si se taie bucati mai mici si se puna la fiert impreuna cu mirodeniile, inafara de bulion. Dupa ce au fiert indeajuns de mult cat sa se inmoaie luati oala de pe foc si lasati-le sa se raceasca. Apoi se dau prin masina de tocat rosii pt. bulion. Toata pulpa rezultata se pune din nou la fiert circa 40 minute impreuna cu bulionul. Sosul rezultat eu l-am pus in sticle mici de nectar ( poate fi bus si in borcane deoarece este destul de gros) si l-am pus la bain- marie, de cand a inceput sa fiarba l-am mai lasat sa clocoteasca 20 min.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu