Faceți căutări pe acest blog

marți, 10 ianuarie 2012

Sos de mazare



Ingrediente
400 g mazare ( eu am avut congelata)
1 ceapa
2 catei de usturoi
200 ml bulion
sare, piper, 1 frunza de dafin, 1 lingura de faina

Tocam ceapa si usturoiul si le punem la calit.


 Cand ceapa devine sticloasa adaugam mazarea, boiaua, sare, piper si frunza de dafin.


 Punem 1 cana de apa si bulionul si lasam sa fiarba aprox. 30 de minute.

Cand mazarea se zdrobeste usor e gata, punem lingura de faina intr-un bol turnam un pic de apa rece si omogenizam ( nu trebuie sa fie cocoloase), o punem peste sos si amestecam.

 Punem o lingura de zahar daca o preferam mai dulce, verificam daca este suficient de sarata si e gata! Eu am facut langa niste chiftelute.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu