Faceți căutări pe acest blog

luni, 5 decembrie 2011

Gogosi

Ingrediente

1 kg de faina
2 cuburi de drojdie
500 ml lapte
2 oua
100 g zahar
1 vf de cutit de sare
esenta de vanilie,

coaja de portocala
ulei pentru prajit

Cernem faina intr-un vas, facem o gaura in mijloc in  care punem maiaua( drojdia, 1 lingura de faina, 1 lingura de zahar,200 ml lapte cald le amestecam bine intr-un bol si lasam sa creasca pana isi dubleaza cantitatea, asta daca avem chef sa facem, daca nu putem punem doar drojdia zdrobita direct in faina cernuta) zaharul, ouale, vanilia, coaja de portocala, sarea si incepem sa framantam adaugand cate un pic de lapte cald in functie de cat ''cere aluatul'' framantam pana se dezlipeste de pe maini. La sfarsit mai adaugam 2-3 linguri de ulei si framantam din nou doar cat sa se absoarba, presaram aluatul cu un pic de faina si acoperim vasul cu un prosop si lasam sa creasca ( cam o ora) pana isi dubleaza volumul.
Punem aluatul pe suprafata de lucru ( presaram faina mai intai), il framantam putin si apoi il intindem si cu un pahar facem gogosii, repetam procedeul pana terminam aluatul. Apoi ne apucam de prajit, lasam uleiul sa se incinga si apoi punem gogosii, nu umplem vasul pentru ca ei or sa creasca, ii lasam pana se rumenesc, ii scoatem pe servetel absorbant si cand s-au racit presaram zahar pudra.






















2 comentarii: