Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 28 decembrie 2011

Prajitura Snikers


Ingrediente pt o foaie
3 albuse
1 lingura de faina
100 de grame nuca macinata
1 lingura de cacao
1 sfert de plic de praf de copt
100 g zahar

Se fac 3 foi

 Ingrediente pt crema
9 galbenuse
3 linguri de cacao
250 g zahar
4 linguri de lapte
250 g unt
100 g ciocolata

Incepem cu foile. Se bat albusele bine cu zaharul, adaugam nuca, cacaua, faina si praful de copt si amestecam cu o lingura. Pe fundul unei tavi punem hartie de copt intindem amestecul peste si coacem la 170 de grade timp de 15 minute. Procedam la fel si pentru celelalte 2 foi.

 Se pun intr-o caticioara: galbenusurile, laptele, cacaua, zaharul si se pun la bain marie, se amesteca aproximativ 20 de minute. Se adauga apoi ciocolata rupta bucatele ( se poate folosi si cu lapte si fara) se mai tine pe aburi pana se raceste. Se adauga untul de la frigider in crema si se amesteca pana se topeste...asta ar fi o varianta sau putem pune crema la racit si apoi adaugam cate putin din untul frecat doar ca asa mie tot timpul mi se taie crema asa ca aleg prima varianta :).
Se imparte crema( pe care am lasat-o sa se raceasca) in trei parti, intindem prima parte pe o foaie, o asezam pe urmatoarea, din nou crema...v-ati prins nu?! :) Deasupra radem ciocolata sau presaram nuca macinata, se da la rece pt  1 ora cel putin si apoi e gata de servit! Este o prajitura delicioasa...mai ales pentru cei ce le place ciocolata.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu